Analiza costurilor ”centrala termica VS panouri radiante”

In cele ce urmeaza vom realiza o analiza comparativa a costurilor intre doua solutii de incalzire: centrala termica si panouri radiante

Centrala termica garsoniera – apartament (2-4 camere)

taxele si debransarea de la sistemul de incalzire centralizat – (400–1000 lei); de mentionat faptul ca in perioada in care se distribuie agentul termic de la sistemul de incalzire centralizat nu se fac debransari;

realizarea instalatiei de alimentare cu gaz a consumatorului se va face de catre o firma autorizata de distribuitorul de gaze din zona dvs, Distrigaz Sud: proiectare, executie si punere in functiune (1500-3000 lei)

achizitia unei centrale termice murale pe gaz; puteti achizitiona o centrala termica pe gaz pentru incalzire avand si preparare instanta de apa calda menajera sau una cu boiler incorporate (cea cu boiler incorporat implica un spatiu de montaj mai mare dar ofera un confort suplimentar la prepararea de apa calda menajera); functie de calitatea si de puterea termica necesara pretul poate varia intre 2000 lei si 5000 lei

montarea centralei termice pe perete, montarea kitului de evacuare gaze arse, montarea filtrului regulator de gaz si echiparea acesteia cu robineti, filtre, etc, realizarea instalatiei interioare de incalzire cu radiatoare, realizarea instalatiei de alimentare cu apa rece a centralei termice, realizarea instalatiei de alimentare cu apa calda a consumatorilor si racordarea centralei termice la instalatia de incalzire (2500-5000 lei), pret ce include radiatoarele din tabla de otel, conductele de cupru sau PPR sau pexal, fitinguri, coturi, mufe, teuri, reductii, alte materiale si manopera); suplimentar recomandam montarea unui detector de gaz metan impreuna cu o electrovana, detector care nu va avertiza doar acustic o emisie de gaz ci si va inchide automat electrovana (250–350 lei)

punerea in functiune (P.I.F.) este de regula inclusa de producator / vanzator in pretul echipamentului dar sunt si unii care pot percepe o taxa de punere in functiune (50-200 lei)
– autorizarea de functionare a centralei termice se plateste de regula suplimentar (150–300 lei), este valabila 2 ani de la data emiterii acesteia, urmand a se prelungi din 2 in 2 ani cu o Verificare Tehnica Periodica (V.T.P.); aceasta autorizare poate fi emisa numai de o societate autorizata ISCIR.

Total: intre 4400 lei si 14000 lei

Panouri radiante garsoniera – apartament (2-4 camere)

taxele si debransarea de la sistemul de incalzire centralizat – (400 – 1000 lei)

costurile de achizitie in cazul panourilor radiante pentru incalzirea locuintei poate oscila intre 2500 lei si 7000 lei in functie de tipul locuintei, garsoniera, apartament 2-4 camere.

costuri de proiectare: nu este necesara o proiectare in adevaratul sens al cuvantului, care sa implice avize sau alte hartii. Acest lucru evident se transpune printr-o economie de bani si timp. De asemenea, trebuie mentionat faptul care aceste panouri pot fi mutate dintr-un loc in altul, printr-o simpla decuplare de la reteaua electrica urmata de desurubarea elementelor de prindere de pe perete si instalarea acestora in alt loc.

– costuri de instalare: instalarea panourilor se face fara interventia unui specialist daca nu modificati instalatia electrica a locatiei. Sistemele de prindere in 4 puncte va vor ajuta sa montati panourile atat pe perete cat si pe tavan intr-un timp de maxim jumatate de ora, folosind doar o masina de gaurit si o cheie fixa. Daca doriti instalarea panourilor radiante cu alimentarea direct din doza sau din panoul electric, puteti apela la serviciile unui specialist 50-100 lei/panou.

costuri de reparatii si revizii: odata montate panourile radiante cu radiatii infrarosii nu necesita revizii, prin urmare nu genereaa costuri.Nu are ce sa se defecteze sau sa se imbacseasca la o astfel de placa. Ca si instalatia electrica, acestea trebuie inlocuite sau reinoite o data la 30 de ani.

 Total: intre 3000 lei si 8000 lei

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: , ,

2 Responses to “Analiza costurilor ”centrala termica VS panouri radiante””

  1. Catalin iulie 22, 2016 at 11:12 am #

    Din ce am citit in acest articol, panourile radiante sunt mult mai bune si mai putin costisitoare.

Cine a scris despre noi

  1. Analiza costurilor ”centrala termica VS panouri radiante” - martie 9, 2012

    […] Analiza costurilor ”centrala termica VS panouri radiante” panouriradiante.ro/centrala-termica-vs-panouri-radiante/  trimis de ovyzbv în urmă cu 3 secunde […]

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!