Cum montezi un panou radiant in 30 de minute

Un panou radiant este proiectat pentru a fi montat pe perete, ca o fotografie sau montat pe tavan. Suprafaţa unui panou radiant este din fibră de carbon de culoare albă, care reflectă lumina. În kitul de achiziţionare pentru panouri radiante sunt incluse accesoriile pentru montare şi fiecare panou poate fi montat uşor vertical sau orizontal.

montaj panou radiant

Cum montezi un panou radiant

Poziţionare panou radiant 

Distribuţia optimă a razelor infraroşii se realizează doar dacă panoul este montat în centrul camerei, cât mai sus. În cazul în care este montat pe tavan, razele infraroşii acţionează într-un arc de aproximativ 45 de grade de la tavan, de aceea trebuie avut grijă să nu poziţionaţi panoul radiant prea aproape de perete pentru ca acesta să se încălzească prea tare şi să risipească energia.

În cazul în care aveţi un panou radiant de mici dimensiuni este recomandat să îl montaţi la o distanţă de minim 50 cm de alt perete, iar la cele de dimensiuni mari montajul trebuie să fie la minim 150 cm de alt perete. Razele infraroşii pot pătrunde şi până la 2-3 metri, în funcţie de dimensiunea panoului.

Procesul de montare a unui panou radiant

Panourile radiante sunt făcute dintr-o fibră de carbon uşoară, cu un cadru de aluminiu mic şi câteva bare în partea din spate, folosite pentru montarea sistemului de încălzire, asigurând totodată o distanţă faţă de perete. Şuruburile de fixare sunt furnizate împreună cu panoul radiant. Marcaţi şi daţi patru găuri, introduceţi diblurile şi şuruburile furnizate pentru a asigura o distanţă de 0,5 cm din tavan, strângeţi şuruburile şi apoi introduceţi şuruburile în profilul de montare situat pe spatele panoului.

Pentru o eficienţă maximă, panourile montate pe tavan trebuie să fie situate cât mai aproape de centrul încăperii, cu latura mică a panoului îndreptată spre fereastră, la cel puţin 1 m de aceasta. În încăperile cu o înălţime mai mare de 4 m, un panou radiant trebuie să fie montat la maxim 3 m, înclinat la 45 grade faţă de tavan.

Panourile se pot monta şi pe pereţii laterali ai încăperii (pe peretele interior, latura de jos a panoului să fie la o distanţă de 1.5 m de la podea, ca un tablou). Dezavantajul acestui tip de montare se referă la faptul că randamentul poate scădea cu aproximativ 5-20%.

Montare panou radiant în baie

Când un aparat electric este utilizat în camere umede sau băi, acesta nu poate fi aşezat oriunde. Montarea unui panou radiant în baie trebuie să se realizeze la o distanţă de minim 0,6 metri de la o cabină de duş sau cadă, la o distanţă de cel puţin 20 cm de chiuvetă.

Mai multe detalii despre modelele de panouri radiante Heat-X găsiţi AICI.

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags:

No comments yet.

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!