De ce este economica incalzirea cu panouri electrice

panouri electriceÎncălzirea pe gaz devine un subiect din ce în ce mai controversat. În fiecare an auzim ştiri fie despre furnizarea gazelor către România, fie despre costurile în continuă creştere ale serviciilor de gaze pe piaţa noastră. Preţurile cresc, specialiştii încep să recomande alternative, iar proprietarii de case şi apartamente caută soluţii. Încălzirea de bloc este una dezavantajoasă, de multe ori, din cauza vecinilor care vor să îşi micşoreze factura la încălzire, cu preţul unor victime colaterale. Aşa că centralele de apartament, fie ele pe gaz sau electricitate, se răspândesc printre români.

Însă, asistăm la scumpiri în multe alte domenii, aşa că termenul devine unul din ce în ce mai abstract. Pronosticurile pentru viitor, la fel. De aceea, îţi prezentăm o situaţie clară a evoluţiei preţurilor, din punctul de vedere al gazelor. Această analiză reflectă ultimii 20 de ani de pe piaţa românească.

Cum au evoluat preţurile

Factura de gaze este una în continuă creştere. Nu o poţi privi ca pe o cheltuială constantă, dar poţi şti la ce să te aştepţi. În urmă cu 19 ani, în 1995, un metru cub de gaz costa 40 lei. În anul 2006, acelaşi metru cub avea valoarea de 8,913 lei.

În acest an, prima scumpire a avut loc pe 1 iulie şi a avut valoarea de 8%. La acea dată, un metru cub de gaz costa cu mult peste valoarea din urmă cu 8 ani.

incalzirea pe gaze

Ce urmează

Potrivit calendarului publicat de Ministerul de Finanţe, preţul gazelor furnizate către populaţie va creşte din trei în trei luni, cu câte 2 – 5%, ceea ce înseamnă o evoluţie totală de peste 60%. Următoarea scumpire ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie, însă Guvernul a amânat iniţiativa. Însă, de la 1 ianuarie 2015, tarifele vor creşte, din nou, cu 2%, ducând înspre creşterile despre care se spune că sunt impuse de către Uniunea Europeană.

Ce putem face

Centralele de apartament pe gaze vor avea de suferit în mod direct, din cauza schimbării acestor preţuri. Totuşi, încălzirea peste iarnă este un element necesar pentru sănătatea celor din familia ta. Această problemă trebuie să aibă o soluţie funcţională, în momentul în care temperaturile scad şi este nevoie să suplimentezi simpla căldură oferită de razele soarelui şi emanată de aparatele eletrice din casă.

Dar cum poţi să îi oferi casei tale căldura necesară, fără să renunţi la o parte semnificativă din bugetul lunar? Cu ajutorul unui set de panouri electrice radiante. Consumul lor este mic, între 400 şi 1.100 W, astfel că vei putea estima, la începutul lunii, cât urmează să plăteşti. Le poţi înfrumuseţa cu un peisaj care va contribui la atmosfera din casă, fără să le iei din eficienţă. Poţi comanda panouri electrice individuale sau îţi poţi echipa întreaga casă cu un set.

Astfel de panouri electrice sunt fabricate în România, aşa că nu vei fi încărcat cu un eventual transport costisitor şi dificil. Pe lângă modificarea estetică pe care o vor aduce panourile în camera unde le montezi, nu ai nevoie să faci alte schimbări, în afară de a le permite accesul către o priză pentru alimentare. Fiind uşor de folosit, nu au nevoie de manevrări speciale şi pot fi pornite şi de alticeva, atunci când nu eşti acasă, fără niciun pericol.

Termostatul din dotare al setului de panouri electrice va echilibra consumul astfel încât să nu ofere căldură în exces sau să irosească electricitate. Astfel, problema continuă a scumpirii gazelor poate avea o soluţie în panourile Heat-X, iar tu nu vei mai fi nevoit să îţi ajustezi bugetul la fiecare trei luni.

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!