Debransare CET

Debransare CET:

Exista numeroase motive care te pot determina sa apelezi la debransare CET Brasov si sa iti instalezi in schimb o centrala apartament. Vei fi independent de sistemul centralizat care este ineficient si costisitor. Odata cu instalarea centralei Sau a panourilor radiante, ai parte de un confort real si controlat, deoarece vei plati doar atat cat vei consuma, spre deosebire de vechea situatie. Prin debransare CET Brasov si instalarea unei centrale ai apa calda si caldura oricand si oricat.

De asemenea, dupa debransare CET Brasov nu mai depinzi de vecinii care nu isi achita datoriile la intretinere, ci esti independent, platesti doar ceea ce consumi tu, iar cantitatea de caldura pe care o doresti o poti controla dupa propria vointa. In plus, prin debransare CET Brasov nu mai esti nevoit sa induri frigul inainte de pornirea sistemului de incalzire centralizata. Scapi si de dusurile reci sau de apa cu noroi sau rugina provenita de la reparatiile realizate de regia de termoficare.
Speriati de pretul in crestere al gigacaloriei din ce in ce mai multi oameni renunta la sistemul centralizat de energie termica. Aceeasi situatie se inregistreaza si la Brasov unde, in urma sistarii apei calde, peste 2000 de brasoveni s-au hotarat sa implementeze sistemul de debransare CET Brasov. Principala nemultumire a locatarilor si a asociatiilor de proprietari este ca apa calda a fost oprita chiar si unde nu erau datorii. Se preconizeaza ca pana la 15 august, termenul limita de depunere a cererilor de debransare, acest numar se va dubla.

Desi debransarea de la sistemul de termoficare centralizat este ilegala in cazul in care acesta nu este inlocuit cu o centrala termica proprie, locatarii nu tin seama de acest lucru si au hotarat sa faca debransare CET Brasov deoarece cheltuielile de la energia termica le-au depasit cu mult situatia materiala. Nici repartitoarele de caldura montate in iarna trecuta nu au facut mare diferenta pentru bugetul proprietarilor de apartamente din Brasov racordati la CET, platile la intretinere dovedindu-se a fi astronomice fata de anii trecuti.

Unii brasoveni sunt obligati sa faca debransarea de la CET in Brasov. Printre acestia se numara blocurile cu un procent de peste 70% care au deja centrale termice. Furnizarea apei calde in aceste imobile nu mai este rentabila pentru CET si nici pentru putinii locuitori ai acestor imobile inca racordati la CET, carora le va reveni integral factura.

Si pentru ca cererile pentru debransare CET Brasov sunt in crestere iar furnizarea de agent termic are pierderi, reprezentantii Centralei Electrice de Termoficare au hotarat sa intre intr-un proces de modernizare, adaptat unui numar mai mic de consumatori, urmand sa produca mai putina energie electrica, si, implicit, energie termica redusa. Statisticile in domeniu arata ca in perioada de cogenerare, CET a furnizat circa 195.000 MW, livrand 350.000 gigacalorii pe an pentru utilizatori.

Principalul dezavantaj ce tine de debransare CET Brasov este costul mare al acesteia. Pe langa faptul ca pentru operatiunea de debransare trebuie parcursi multi pasi, costurile sunt de minimum 800 RON. Operatiunea de debransare CET Brasov presupune urmatoarele etape:
1. anuntarea intentiei si inregistrarea cererii de debransare la sediul CET, aflat pe str. Pictor Luchian, nr. 25. Aici solicitantul va primi mai multe formulare printre care:
– unul ce trebuie completat de catre asociatia de proprietari a blocului in care se afla imobilulul, care sa-si dea acordul pentru debransare CET Brasov;
– o cerere destinata eliberarii avizului consultativ;
– o cerere destinata eliberarii referatului tehnic de specialitate de catre CET;
– o chitanta care semnaleaza plata taxei de 100 RON corespunzatoare avizului de deconectare.
2. Obtinerea a doua documente de la sediul „Proiect Brasov”:
– referatul tehnic de specialitate;
– acordul proiectantului general (asta in urma achitarii unei taxe percepute de respectiva institutie, circa 200 RON).
3. Obtinerea acordului general din partea asociatiei de proprietari, care implica unanimitate de voturi insotite de semnaturi de la presedinte si comitetul executiv si, in plus, stampila asociatiei.
4. Obtinerea acordului din partea vecinilor directi (sus, jos, stanga, dreapta), numai daca acestia sunt racordati la CET.
5. Plata taxei de aviz si asteptarea unui numar variabil de zile (nu mai putin de 15) pentru emiterea documentului.
6. Ridicarea documentului de la CET, pe baza de semnatura.
7. Achitarea taxelor de debransare:circa 90 RON pentru blindarea fiecarui calorifer din apartament si inca 50 RON pentru blindarea racordarii la apa menajera.
8. Asteptarea angajatilor CET, care sunt, de altfel, singurii autorizati pentru aceasta operatiune. Este important de mentionat ca procesul propriu-zis de debransare CET Brasov poate dura si pana la 45 de zile.
9. Montarea centralei termice de apartament sau a panourilor radiante. Dupa cum am mentionat in paragraful anterior, debransarea este legala doar daca se asigura o sursa alternativa de generare a energiei termice.
10. Si in cele din urma, are loc plata taxei pentru eliberarea referatului de specialitate (aproximativ 70 RON), imediat dupa ce a fost verificat ca procedura de debransare CET Brasov s-a desfasurat corespunzator.

Daca aveti o urgenta, si debransarea trebuie efectuata intr-un timp mai scurt decat in mod normal, problema se poate rezolva in urma achitarii unei taxe suplimentare de urgenta.

Chiar daca multi dintre brasoveni nu-si permit achizitionarea unei centrale termice, ei prefera sa utilizeze calorifere electrice si boilere (pentru apa calda menajera) numai pentru a plati sume de bani mai mici la intretinere.

In plus, datoriile si amenzile pe care CET le are catre Gaz de France Suez ating suma de 60 milioane de euro.O mare parte din aceasta consta in datoriile pe care le-au acumulat asociatiile de proprietari. CET nu poate achita acest debit, deoarcere sumele survenite de la asociatiile de proprietari sunt foarte mici. In curand, societatea va acorda un procent de 70% firmei private Bepco. Se doreste obtinerea unui pret al gigacaloriei mai scazut si facturi la intretinere pentru locatarii racordati la CET mai mici. Consiliul Local Brasov a incheiat cu aceasta firma un „Protocol de Cooperare pentru Sustinerea Implementarii si Finantarii Proiectului de Constructie al Unitatii de Producere a Energiei Termice in Cogenerare”. Pretul de vanzare al gigacaloriei a fost aprobat de ANRE si este de aproximativ 360 RON pe gigacaloriei, acesta incluzand costuri de transport, distributie si furnizare.

SURSA http://www.debransare.ro

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

No comments yet.

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!