Evolutia pretului pentru incalzire de-a lungul timpului

An de an, consumul de combustibil la nivelul țării noastre a devenit din ce în ce mai mare – tehnologia a evoluat, produsele de uz casnic și în special cele de încălzire au devenit mai accesibile și populația s-a adaptat pentru a își crea un confort sporit.

În ziua de astăzi, este accesibil să îți echipezi apartamentul sau casa cu un sistem de încălzire (fie acesta pe gaz sau doar pe curent electric). Însă, foarte puțini dintre noi se gândesc la costurile pe care le vor suporta după achiziționarea acestora.

De aceea, am ales ca să analizăm în acest articol care este evoluția prețului pentru încălzire, începând din anul 1995 până în anul 2006.

Vom alege pentru această analiză comparativă prețurile de la curent electric și gaz.

tabel evolutie preturi la incalzire

Conform tabelului de mai sus, la o primă vedere putem observa o diferență foarte mare între prețurile din 1995 și cele din 2006:

  • În 1995, un metru cub de gaz costa 40 lei, comparativ cu anul 2006 în care un metru cub costa 8913 lei.
  • În 1995, un kw de energie electrică avea prețul de 46 lei, comparativ cu anul 2006 în care aceeași cantitate costa 2750 lei.

Putem observa că dintotdeauna, gazele naturale și energia electrică au devenit o povară din ce în ce mai greu de suportat de către consumatorii finali. Din păcate, chiar dacă sursa acestor scumpiri nu poate fi controlată de noi, consumatorii, nici nu poate fi soluționată. Creșterea prețului la combustibili este de aproximativ 40% pe an. Cum ne adaptăm?

Cum facem față scumpirilor

Singura metodă prin care putem să facem față scumpirilor este să ne adaptăm și să ne creăm confort în propria locuință chiar și în momentele de iarnă, în care facturile la încălzirea electrică sunt mai mari.

De aceea, una din cele mai accesibile soluții de încălzire pe timp de iarnă sunt panourile radiante cu infraroșii, disponibile pe piață în diferite modele și la diferite prețuri. Folosind acest sistem de încălzire, reducem considerabil costurile la energia electrică și elimini costurile pentru gaz, deoarece aceste panouri funcționează doar pe bază de energie electrică.

Costul curentului electric pentru încălzirea unui apartament de două camere se ridică în medie la 200 lei pe lună.

Având în vedere costurile menționate mai sus, tu ce sistem de încălzire preferi?

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!