Facturi mai mici la încălzire cu panouri radiante

Diminuarea subvenţiilor pentru căldură măreşte dramatic factura la încălzire.

Pentru cei în căutare de alternative, pe lângă centrala pe gaze, acum pe piata mai puteti apela si la panourile radiante cu infraroşii.

Preţul unui panou radiant poate varia de la 200 de euro până la 400 de euro, în funcţie de model şi de mărime.

Spre deosebire de curentul de aer cald, căldura dată de panouri prin unde păstrează pereţii calzi, uscaţi şi lipsiţi de mucegai, afirmă susţinătorii acestei soluţii de încălzire.
„Nu am igrasie în casă, ci o căldură plăcută”

„Am apelat la încălzirea cu panouri radiante pentru că renunţasem la termoficarea prin CET. Am luat în calcul şi centrala pe gaz, dar aveam nevoie de aprobări şi semnături de la mai mulţi vecini, iar costurile erau foarte mari.

În plus, am vecini care şi-au pus centrală şi au igrasie. După ce mi-am pus aceste panouri, nu am igrasie şi în casă se simte un altfel de căldură, o căldură plăcută”, povesteşte Rodica Borcoman din Brăila, care şi-a montat panouri radiante în casă în urmă cu un an.

„Prin încălzire cu unde termice, căldura furnizată se produce pe loc şi se distribuie în mod permanent şi uniform în cameră”, detaliază Vali Chirică, reprezentant al firmei Heat-x din Braşov.
Panourile radiante pot fi amplasate convenţional în spaţiile existente pentru încălzire, ca elemente decorative de perete sau pe tavan. Sistemele de încălzire sunt plate (35 mm) şi construite în aşa fel încât să economisească spaţiu.

„Reducerea costurilor cu încălzirea se realizează datorită consumului mic de energie”, spune Bidu Aurel din Brasov, care si-a montat panouri radiante. Noul sistem de încălzire este rapid, nu face zgomot şi nu are pierderi de„Costul curentului electric pentru încălzirea unui apartament de două camere se ridică în medie la doar 200 lei pe lună.”  căldură (conductă sau coş de fum).

Elimină igrasia şi reglează circulatia sangvina

Pe lângă radiaţia cu infraroşii care are funcţia de încălzire, panourile radiante echilibrează tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, radiaţii cu efect terapeutic dovedit ştiinţific.

 

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: , , , ,

4 Responses to “Facturi mai mici la încălzire cu panouri radiante”

 1. Dorian septembrie 25, 2013 at 12:16 pm #

  Se pare că acest fenomen se întâmplă şi în toamna anului 2013. Gazul creşte din ce în ce mai mult comparativ cu salariile. Un lucru bun este că preţul curentului a scăzut puţin.

Cine a scris despre noi

 1. Castiga un panou radiant personalizat in valoare de 1449.99 lei si vouchere pentru cumparaturi! | BlogAwards - decembrie 1, 2012

  […] Panouri radiante care aduc razele soarelui in casa – Stiati ca …. despre radiatiile infrarosii? – Facturi mai mici la încălzire cu panouri radiante – Panouri radiante :beneficii asupra sanatatii, interviu cu dr. Peter […]

 2. Panouri radiante – solutie ieftina si economica pentru incalzirea locuintei « Laurențiu Pințoi - decembrie 5, 2012

  […] radiante care aduc razele soarelui in casa – Stiati ca …. despre radiatiile infrarosii? – Facturi mai mici la încălzire cu panouri radiante – Panouri radiante :beneficii asupra sanatatii, interviu cu dr. Peter […]

 3. Blog Awards | Campania Heat-X - ianuarie 12, 2014

  […] Panouri radiante care aduc razele soarelui in casa – Stiati ca …. despre radiatiile infrarosii? – Facturi mai mici la încălzire cu panouri radiante – Panouri radiante :beneficii asupra sanatatii, interviu cu dr. Peter […]

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!