10 motive sa alegi panouri electrice pentru locuinta ta

Ne aflăm cu câteva luni înaintea iernii. Serile sunt deja răcoroase, iar temperatura maximă din timpul zilei începe să scadă. În condiţiile în care se vorbeşte despre creşteri ale preţurilor la gaze sau taxe pe centralele de apartament, începi să te gândeşti la o alternativă care să îţi ofere caldură ieftină.panouri electrice caldura ieftina

Dacă eşti în căutarea unei surse de caldură ieftină şi iei în considerare panourile radiante, îţi oferim, mai jos, 10 motive pentru care nu îţi vei regreta decizia.

În primul rând, căldura ieftină prin panourile radiante este adaptabilă spaţiului. Poţi cumpăra aceste panouri în funcţie de casa ori apartamentul care trebuie încălzite şi de puterea pe care trebuie să o emane. Astfel, nu te vei trezi cu răcoare în casă, fără să ştii de ce.

Centralele de apartament înseamnă griji. Vei sta tot timpul cu gândul la o eventuală scurgere de gaze. Un astfel de accident nedorit poate avea consecinţe grave, cum ar fi un incendiu sau asfixiere. Iar dacă apelezi la încălzirea de bloc, un calorifer neinstalat corespunzător îţi poate aduce o inundaţie. În cazul panourilor radiante, riscurile de accidente sunt nule. Nu te poţi curenta sau electrocuta şi nici nu va funcţiona peste limita normală.

Termostatul are grijă ca durata de viaţă a panourilor radiante să nu scadă. În plus, consumul de curent electric este redus mulţumită termostatului, pe care îl poţi regla altfel pentru fiecare cameră. Astfel, ai parte de caldura ieftina fără să fii nevoit să înduri nicio urmă de frig. Panourile de încălzire sunt rezistente. Au un randament de peste 95%, iar consumul de energie electrică poate fi măsurat cu orice ocazie. În plus, prin sistemul de încălzire prin radiaţii infraroşii, panourile pot crea o temperatură constantă, în orice colţ al camerei.

Rezistenţa panourilor este confirmată şi de durata lor de viaţă de 30 de ani. Dacă garanţia unui astfel de produs este de cinci ani, durabilitatea lui este de şase ori mai mare. Atunci când îţi alegi asemenea surse de caldura ieftina, trebuie să ţii cont de faptul că investiţia ta este una pe termen lung şi nu vei fi nevoit să schimbi panourile înaintea celor trei decenii.

Adaptabilitatea lor merge atât de departe încât poţi personaliza altfel fiecare panou radiant din casă. Poţi alege panouri radiante albe, care să fie aproape invizibile sau le poţi transforma în tablouri cu peisaje liniştitoare sau colorate. De aceea, panourile au şi un efect terapeutic pentru cei care le văd. Terapia prin culori şi cea prin tablouri luminoase sunt recunoscute ca având rezultate în medicina alternativă. Neproducând praf sau toxine, panourile sunt sănătoase. Pe de altă parte, radiaţiile infraroşii cu care încălzesc camera sunt folosite în medicină pentru tratarea răcelilor, a durerilor sau a tensiunii musculare. Ele încălzesc obiectele pe sistemul radiaţiilor solare.

Caldura ieftina prin panouri radiante nu presupune costuri suplimentare. Acestea nu au nevoie de mentenanţă sau lucrări dese de verificare, pentru că funcţionează pe principii bine studiate. În loc să cheltui bani în plus, vei observa că faci economii care nu vor fi afectate de lucrări urgente. Concret, specialiştii vorbesc de o economie între 30 şi 50%, faţă de alte sisteme de încălzire.

Din punct de vedere tehnic, panourile radiante nu îţi vor pune beţe în roate. Instalarea lor durează maxim 20 de minute, iar „pretenţiile” unui panou se limitează la accesul la o priză şi un perete liber.

Acestea sunt cel puţin 10 motive pentru care îţi recomandăm panourile radiante. Celelalte beneficii fac deja subiectul altor articole şi a mulţumirii clienţilor care deja folosesc aceste surse de căldură. Dacă implicările tehnice ale tale în instalarea şi mentenanţa panourilor sunt minime, contribuţia lor la căldura şi sănătatea ta psihică şi fizică sunt vizibile.

sursa foto: dreamstime.com

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags:

No comments yet.

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!