Panouri electrice radiante: cea mai sanatoasa sursa de incalzire

Atunci când te gândeşti la panouri electrice radiante, primul aspect pe care îl iei în calcul este cel material: bugetul. Ai ajuns la această sursă de încălzire pentru că ai căutat o variantă ieftină şi rezistentă dintre opţiunile de pe piaţă. Ai aflat ştirile despre scumpirea continuă a încălzirii pe gaz sau a taxelor impuse consumului centralelor proprii şi te-ai hotărât să iei măsuri.panouri electrice radiante

Este posibil să te fi impresionat şi aspectul estetic, adică faptul că aceste panouri electrice radiante pot fi personalizate şi îţi pot înfrumuseţa camerele, sub forma unor tablouri luminoase. Poate că te-ai gândit la cum se distribuie căldura, astfel încât să nu consume curent electric în exces, dar nici să nu suferi de frig. Există o mulţime de motive pentru care ai putea să alegi panouri electrice radiante pentru casa ta. Ce nu ştii, însă, este că acestea sunt în fruntea topului celor mai sănătoase surse de încălzire pentru locuinţe, dar şi clădiri comerciale.

Cum pot fi aceste panouri electrice radiante sănătoase?

Sănătatea poate fi protejată sau afectată de orice sursă electrică sau termică, orice piesă de mobilier sau accesoriu din casă. Pericolele pe care le implică o centrală proprie de apartament sunt deja cunoscute. De asemenea, o astfel de sursă de încălzire necesită atenţie şi prezenţa ta întotdeauna, atunci când acesta este în funcţiune.

Pe de altă parte, încălzirea de la centrala blocului te poate expune răcelilor sau unei încălziri în exces din cauză că, de multe ori, emanaţiile de căldură nu pot fi controlate. Dacă alegi să micşorezi puterea caloriferului într-o dimineaţă, seara poţi descoperi că el nu a făcut faţă frigului, iar această problemă se resimte în casă. În cazul unor panouri electrice radiante, toate aspectele de mai sus dispar.

Încălzirea prin panouri electrice radiante înseamnă o sursă de confort curată, rezistentă în timp, flexibilă, eficientă şi  deloc agresivă. Panourile pot fi mutate într-un alt loc din cameră, în cazul în care nu a fost bine ales punctul iniţial în care să le plasezi. Acestea sunt curate, întrucât nu necesită o întreţinere specială. Căldura începe să fie emisă odată cu pornirea panourilor, astfel că nu este nevoie să aştepţi o eventuală încălzire a elementelor dinăuntrul panourilor. În plus, panourile radiante sunt dotate cu un termostat, care împiedică eliminarea căldurii în exces şi previne apariţia unui disconfort, din această cauză.

Cum va fi protejată sănătatea ta

Încălzirea prin panouri electrice radiante, contral metodelor tradiţionale, nu usucă aerul din cameră. Panourile transmit căldura către oameni şi obiecte, însă nu şi către aer. Astfel, şansele ca acestea să transmită sau să pună în mişcare particule de praf, bacterii sau alţi alergeni sunt minime. Potrivit specialiştilor, panourile nu vor ridica probleme persoanelor cu alergii. În plus, panourile radiante nu emit reziduuri în cameră, în timpul funcţionării.

Traseul căldurii către oameni şi obiecte nu este unul segmentat, aşa că nu vei simţi căldură într-o parte a corpului şi frig în alta. De asemenea, eficienţa acestui tip de încălzire este garantată odată ce alegi suprafaţa pentru care ai nevoie de panouri, fie că este vorba de o garsonieră, un apartament de două camere sau o clădire comercială.

Încălzirea pe bază de panouri electrice radiante are beneficii pentru sănătatea ta pe care este posibil să nu le fi luat în calcul. Însă, acest aspect este important pe termen lung, chiar dacă principalul motiv pentru care ai putea să alegi panouri electrice radiante poate fi, din nou, cel financiar.

sursa foto: dreamstime.com

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: , , , ,

Cine a scris despre noi

  1. Cum sa alegi un panou radiant electric pentru locuinta ta - noiembrie 19, 2014

    […] vor creşte, însă nu este uşor de calculat un posibil tarif lunar. Îţi poţi dori un panou radiant electric, însă ai nevoie de informaţii pentru a face alegerea corectă. Nu vrei să ai parte de o […]

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!