Principiile incalzirii cu unde termice: panouri radiante sau panouri infrarosu

Undele termice – o noua dimensiune de incalzire

Inca din anul 1880 William Herschel a putut dovedi ca radiatia termica este o radiatie de unda lunga. Lungimea acestei unde se situeaza undeva intre cea a luminii vizibile si a radiatiei de microunde.

Principiu panouri infrarosu

Cedarea de caldura a elementelor de incalzit se realizeaza prin radiatie termica in infrarosu. Miezul revolutionar este o rezistenta termica nemetalica. Acesta produce radiatie termica, cu un randament ridicat fara electrosmog. Transmiterea caldurii se face fara pierdere de energie.

Undele termice realizate electromagnetic transmit energia termica direct (imediat) si fara pierderi de transport catre toate corpurile solide din zona de radiatie.

Temperatura optima a spatiului se obtine prin temperatura de suprafata a materialelor inconjuratoare si a obiectelor din incapere.

„Vinovatul pentru pierderi”, in cazul sistemelor termice obisnuite – conductele, tevile de apa, calorifere, convectoare – dispar in adevaratul sens al cuvantului ai astfel, se poate economisi de patru ori, si anume la :

 • Costurile pentru energie
 • Costurile de instalatii
 • Costurile pentru reparatii si pentru revizii
 • Costurile pentru proiecte

Elemente de incalzit

Instalatia elementelor de incalzire este foarte simpla si poate fi aleasa optim pentru orice spatiu individual. Se preteaza in aceeasi masura pentru spatii private, cladiri publice (aeroporturi, spitale, banci, hoteluri, cabinete medicale, muzee, birouri, hale de productie).

Amplasarea se poate face pur si simplu dupa principii practice, rationale, sau se pot interpune si accente individuale (design personalizat).

Pentru mai multe detalii despre achizitia acestori panouri radiante le puteti afla pe: www.green-solution.ro

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: , , ,

Cine a scris despre noi

 1. Principiile incalzirii cu unde termice - februarie 24, 2012

  […] Principiile incalzirii cu unde termice panouriradiante.ro/unde-termice/  trimis de ovyzbv în urmă cu 5 secunde […]

 2. BunDeCitit.ro - februarie 24, 2012

  Principiile incalzirii cu unde termice…

  Afla care sunt principiile incalzirii cu unde termice si de ce undele te pot ajuta sa economisesti de 4 ori facturile la energie….

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!