De ce sunt panourile o sursa de incalzire ieftina?

Ne aflăm în perioada campaniei electorale. Este posibil ca, de la un moment dat, realitatea şi promisiunile să aibă două trasee diferite. Însă, realitatea înseamnă un domeniu sigur. Momentan, aceasta implică scumpiri şi o noţiune cât mai vagă a metodelor alternative de incalzire ieftina.panouri radiante heat-x

Mai exact, ne aflăm la începutul toamnei. Frigul îşi face, subtil, simţită prezenţa. Acesta este perioada în care începi să te pregăteşti de lunile care urmează şi să iei în calcul opţiuni care, poate, îţi scad investiţia în metodele de încălzire.

Încălzirea pe gaz, în prag de noi scumpiri

Este deja o certitudine faptul că taxele şi scumpirile, în ceea ce priveşte încălzirea pe gaz, sunt pe un traseu încontinuu crescător. Însă, pe perioada iernii, şi cheltuielile cresc. Facturile de întreţinere şi curent electric au alte valori, pentru că zilele sunt mai scurte, iar nevoia ta de a-ţi lumina casa va fi una mai intensă. În plus, din cauza anotimpului rece, bugetul tău lunar va fi afectat inclusiv de cumpărăturile de alimente.

Pe de altă parte, încălzirea termică, în cazul românilor cu apartamente, se va scumpi cu 10%. În plus, dacă nu deţii un calorifer cu termostat sau un sistem de poluare, rişti să fii pus în faţa unei situaţii în care plăteşti pauşal o sumă de care e foarte probabil să nu poţi profita la maxim.

Cei care au decis să se debranşeze de la sistemul comun au crezut că vor găsi o sursă de incalzire ieftina în centralele proprii. Din păcate, şi acest domeniu este supus controverselor şi unui nou val de griji. Taxa pe poluare, impusă de către Uniunea Europeană, va intra în vigoare în anul 2016. Fiecare gigacalorie pe care o produce centrala ta de apartament poate avea valoarea de 30 lei. Această sumă nu a fost confirmată, însă acea taxă va avea o valoare care îţi va afecta bugetul de cheltuieli lunare. Astfel, o soluţie care părea a fi de viitor, se transformă într-o nouă problemă.

Ce putem face, atunci când până şi autorităţile recomandă alte surse de încălzire, evitând să vorbească despre centralele de apartament?

O sursă de incalzire ieftina pe termen lung

Este posibil să nu te fi gândit la cheltuielile date de încălzirea centralizată, dar să observi cum valoarea facturii creşte, în fiecare an. Sau este posibil ca centrala ta de apartament să îţi fi părut o soluţie alternativă profitabilă, în care ai investit, în momentul în care ai cumpărat-o. Însă, următoarele ierni în compania centralei de apartament se vor transforma în unele costisitoare.

Singurul element, în mare parte, stabil şi ieftin în facturile tale este curentul electric. De aceea, poţi opta pentru soluţii de incalzire ieftina pe electricitate. În acest domeniu, nu se anunţă scumpiri sau noi taxe. În plus, îţi poţi încălzi camera cu panouri radiante albe sau sub formă de tablouri colorate. Acestea au şi un efect estetic pentru încăperi şi nu numai. Lumina pe care o emană aceste panouri îţi oferă o atmosferă intimă şi te ajută să faci economie. Într-un singur produs, ai parte de căldură şi lumină.

Panourile radiante sunt protejate de un termostat, care are grijă să nu se deterioreze din cauza folosirii în exces şi nu va permite căldurii să se risipiească.

Aceste produse reprezintă o sursă de incalzire ieftina pe termen lung, cu ajutorul căreia vei avea parte de zile liniştite şi seri călduroase. Astfel, vei rezolva problema cheltuielilor de încălzire cu ajutorul unor panouri radiante adaptabile spaţiului şi puterii de acţiune pe care o doreşti.

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!