Scumpiri si taxe pentru incalzirea pe gaz

Încălzirea în apartamente trece prin modificări ce îi vor afecta pe termen lung pe cei care s-au debranşat de la centrala comună, în favoarea uneia proprii.

Cei care şi-au montat o centrală proprie de încălzire în apartamente vor fi nevoiţi să îşi treacă pe facturi încă o cheltuială. Aceasta este taxa pe poluare, pe care proprietarii de centrale vor fi nevoiţi să o plătească din 2016. În timp ce premierul Victor Ponta a anunţat că această taxă este impusă de Uniunea Europeană, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari susţin că, în unele ţări de pe teritoriul european, sunt taxate doar modelele vechi de centrale.incalzire pe gaz

Taxa de poluare ar putea avea valoare de 30 lei pentru fiecare gigacalorie produsă de centrala din apartament. Premierul, însă, nu a confirmat această sumă. Domeniul centralelor electrice proprii este unul din ce în ce mai incert. Primarii le recomandă proprietarilor să rămână abonaţi la încălzirea cventralizată şi, astfel, să evite alte valuri de scumpiri.

În plus, în acest an, energia termică a avut datoria de a suferi scumpiri de circa 10%, în cazul românilor cu apartamente personale şi 20%, pentru agenţi economici. Distribuţia şi transportul energiei termice către locuinţe şi sedii ale firmelor vor avea de suferit pe termen lung.

Recomandările autorităţilor: încălzire electrică

Ca răspuns la valurile de scumpiri, Autoritatea de Reglementare în Energie crede că, deşi este perceput ca scump, curentul electric ar putea fi o alternativă de succes în încălzirea apartamentelor. Curentul electric se dezvoltă pe piaţa românească. Din ce în ce mai mulţi proprietari de locuinţe aleg să folosească aragaze electrice sau cuptoare cu microunde, în defavoarea vechilor gaze naturale. Curentul electric pătrunde în din ce în ce mai multe domenii şi uşurează confortul celor care profită de el.

În acelaşi timp, tehnologiile care folosesc alimentare de la panoul electric sunt din ce în ce mai eficiente şi folosesc un consum din ce în ce mai scăzut. Becurile tradiţionale au fost înlocuite de cele economice, frigiderele de clasă A au un succes din ce în ce mai mare, la fel ca lăzile frigorifice, congelatoarele sau maşinile de spălat.

Această tendinţă s-ar putea aplica şi la la încălzirea locuinţelor. Mai mult decât atât, metodele alternative de încălzire pot fi şi profitabile, din punct de vedere financiar, pentru că o factură pe termen lung, precum este cea a curentului electric, are o importanţă suficient de mare încât să aibă nevoie de influenţe precum metodele de economisire.

Recomandarea noastră: panouri radiante

Românii consumă de 2,5 ori mai multă energie electrică decât restul ţărilor din Uniunea Europeană, din cauza metodelor de încălzire şi a aparatelor încă ineficiente. Metodele alternative de încălzire în apartamente încă fac paşi mici pe piaţa noastră. Aparate electrice de încălzire vândute la scară largă în alte ţări europene abia se dezvoltă în România. Printre ele se află şi produse care încep să prindă contur la noi: panouri radiante.

Încălzirea prin panouri radiante se alimentează de la curent electric şi se transmite în cameră fie prin intermediul unui tablou estetic, fie al unei rame albe aproape imposibil de observat. Ele folosesc un termostat care asigură o cantitate potrivită de căldură în camera ta.

Încălzirea prin panouri radiante poate fi şi o plăcere estetică, dacă optezi pentru panourile de tip tablou. Design-ul lor este unul variat şi poţi să observi că se potrivesc cu design-ul mobilei sau al întregii locuinţe. Acest tip de încălzire nu depinde de piaţa tumultoasă a gazelor naturale şi îţi oferă stabilitate pe termen lung. Panourile funcţionează mână-n mâna cu termostatul care se asigură că temperatura din camera ta nu se va încălzi excesiv şi consumul electric nu va fi unul crescut.

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!