Se majoreaza pretul curentului electric

Scumpirile se tin lant in 2012.

Inca de la inceputul anului au sarit in aer preturile la alimente si la motorina, iar in urmatoarele zile urmeaza sa se scumpeasca si tigarile.

Insa vestile proaste nu se opresc aici: de la 1 februarie, pretul energiei electrice va creste cu 5%. 

pretul-curentului-electric

Discutiile sunt de mai multa vreme, pentru ca furnizorii au preluat cresterile acestea de pret, furnizate de conjuctura  care a aparut toamna anului trecut cu reducerea energiei din resursa hidro. Ei au trebuit sa cumpere o cantitate suplimentara de energie, la preturi mult mai mari” a declarat pentru Antena 3 Marian Cernat – director in cadrul Transelectrica.

Scumpirea curentului electric este cauzata de seceta care a dus la diminuarea productiei de energie ieftina, precum si de cresterea cuantumului certificatelor verzi, in noul pret fiind incluse si costurile pe care furnizorii le suporta pentru a achizitiona aceste certificate.

Mai mult, productia hidroelectrica a fost redusa la jumatate fata de anul trecut.

Ca o usurare, curentul electric livrat populatiei din Romania este printre cele mai ieftine din Uniunea Europeana, potrivit unei statistici europene.

Din cele 27 de state ale blocului comunitar, Romania se situeaza pe locul 24 in topul preturilor pentru energia electrica furnizata populatiei. Toate preturile prezentate au ca perioada de referinta luna octombrie 2011.
Ierarhia este realizata pornind de la cele mai mari tarife si pana la cele mai mici. Pe scurt, romanii sunt in zona celor mai mici preturi. Romanii platesc putin peste 11 eurocenti pe kilowatt ( in jur de 0.50 bani pe kilowatt), in cazul in care consumul nu depaseste 3500 de kilowatti pe an. Cei mai multi romani nu depasesc aceasta valoare.

Consumul mediu al populatiei din Romania se ridica la cca 2500 de kilowatti pe an.

pretul la curentul electric – Sursa: www.econtext.ro

Iata cat costa kilowatt-ul de curent electric in toate statele Uniunii Europene

Articole asemănătoare despre panouri radiante:

Tags: ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Încălzim inimi!