Montaj

Cum se monteaza un panou radiant?

Instructiuni de utilizare si intretinere ale panourilor radiante

Panourile radiante Heat-x sunt sisteme de incalzire care lucreaza pe principiul radiatiei de caldura (unde infrarosii). Acestea au un consum foarte scazut de energie si ofera un climat placut in incapere. Conductorul de caldura il constituie fibra de carbon. Panoul radiant Heat-x transforma energia electrica cu un randament de 97% in caldura. Acoperirea speciala a suprafetei este optimizata pentru a realiza o cedare maxima a caldurii in gama lungimilor de unda situata intre 2 si 20 µm.

Panourile se incalzesc in numai cateva minute (cca 5 min pana la 10 min). Daca nu obtineti imediat un climat cald, placut in incapere, lasati elementul de incalzire pornit timp mai indelungat, deoarece la prima punere in functiune este posibil, ca obiectele reci (mobila,peretii, tavanele, podelele,etc.) sa trebuiasca mai intai sa se incalzeasca. De indata ce aceste corpuri sunt incalzite, caldura placuta se va distribui in intregul spatiu si veti putea reduce perioada de functionare a elementului de incalzire la cateva minute.

In funtie de modelul ales de dumneavoastra, suprafata radianta se va incalzi intre 90º si 125ºC. Toate panourile Heat-x sunt echipate cu elemente de protectie, care protejeaza panoul in cazul unei eventuale supraincalziri.

Panoul se va instala pe un perete tare la o inaltime de 1.5 m centrul panoului fata de pardoseala, si de preferat vertical cu ajutorul elementelor de fixare aflate in dotarea acestuia. Panoul se va orienta catre un alt perete al incaperii si nicioadata spre geam (geamul nu reflecta undele infrarosii ci absoarbe aceste unde, astfel veti risca ca mare parte din caldura sa se risipeasca pe geam). Termostatul se va monta la minim 50 cm de panou, nu mai apropape pentru a nu fi influentat direct de caldura panoului. Pentru racordarea la reteaua electrica (priza/doza) se va folosi un cablu de legatura. Traseul cablului va fi protejat, sistemul va functiona in momentul in care va fi alimentat la retea (priza/doza)

Montaj panou radiant

Montaj termostat

 • Panoul nu se va monta sub priza de curent.
 • Nu se va obtura sub nici o forma suprafata radianta!
 • Pericol de incendiu!
 • Nu se va acoperi suprafata radianta sau imbraca marginile exterioare cu folii, perdele, draperii, etc. in felul acesta, va scadea eficienta, va creste consumul si va exista pericolul unui incendiu.
 • Utilizati panoul asemanator unei sobe de teracota.
 • Nu se va utiliza panoul in cazul unor defectiuni la instalatia electrica.
 • Nu lasati la indemana copiilor.
 • Panourile sunt executate din materiale care nu necesita nici un fel de intretinere speciala, suprafetele exterioare se pot sterge de praf cu o carpa moale si cu produse de intretinere pentru geam cand acestea nu functioneaza.
 • Evitati obligatoriu folosirea apei si lovirea panoului cu obiecte dure.
 • A se respacta intocmai instructiunile de utilizare ale produsului.
  Service-ul isi rezerva dreptul de a constata daca produsul a fost folosit in mod corespunzator, conform instructiunilor.
0732.441.199